ЗАЯВА ПРАВОСЛАВНОГО КОМІТЕТУ У СПРАВАХ ГРОМАДСЬКОСТІ ЩОДО РОСІЙСЬКИХ ПРАВОСЛАВНИХ СВЯЩЕННОСЛУЖИТЕЛІВ

Православний комітет у справах громадськості (The Orthodox Public Affairs Committee (OPAC)) закликає до санкцій проти російського православного духовенства.

Православний комітет зі зв’язків з громадськістю (OPAC) вважає, що російський народ і Російська православна церква не несуть відповідальності за варварські напади на Україну. Це безпосередньо залежить від їхнього духовного керівництва. Патріарх Кирило, його можливий наступник, митрополит Псковський Тихон, митрополит Волокоманський Іларіон, який очолює крило зв’язків з громадськістю Московського патріархату; Відділ зовнішніх церковних зв’язків (ОВЦЗ) та священик Микола Балашов, давній спільник Кирила, – усі причетні не лише до підтримки вторгнення в Україну, а й до увічнення брехні уряду проти власного народу.

Замість того, щоб протистояти Путіну та його помічникам, вони так само винні, як і інші. Вони покинули православний народ України, який становить 1/3 його пастви, і так само винні у загибелі невинних дітей і мирних жителів, як і солдати, які діють за наказом з Кремля. Думка про те, що ця вторгнення було на користь українського народу, була б смішною, якби їй не доповнювали такі жахливі військові злочини.

Як OPAC, ми не можемо стояти осторонь і слухати брехню, яка виходить від цих так званих «пастухів» Російської Церкви, які поводяться більше як вовки в овечій шкурі. Як і всі інші олігархи та урядовці в Росії, ці священнослужителі мають бути піддані санкції зараз і відповідати за свою зраду Православній Вірі та їхню причетність до цієї несправедливої та леденюючій кров війні.

Православний комітет у справах громадськості (The Orthodox Public Affairs Committee (OPAC))

21 березня 2022 р.

Переклад українською мовою – «Київське Православ’я»

Джерело: The Orthodox Public Affairs Committee (OPAC)