ЩЕ РАЗ ПРО «РУССКИЙ МИР» ТА РЕАКЦІЮ УПЦ (РПЦвУ)

РПЦ вже 4 дні як оголосила, що війна проти України та Заходу є священною. Навіть Візантійські імператори не додумалися оголосити православний джихад, навіть російські імператори не пішли на це, лише радянська влада та пострадянська РПЦ змогли це зробити.

Для них війна вже не трагедія, пов’язана із тим, що вільно чи невільно люди творять насилля та порушують задум Творця про мир та пацифізм першопочаткового християнства. Війна для них – священнодія, таїнство, перетворююча дія. Прийняття антихристиянського бачення війни у дусі Ніцше та фашизму сталося давно, але вголос про це наважилися сказати лише зараз.

Так само лише зараз заявили претензії на всю територію України! Вся Україна згідно з РПЦ має стати російською, всі українці мають бути частиною російського народу, все неросійське в українському просторі має бути знищене.

Те, що українці це субетнос в межах російського народу як помори чи сибіряки – це вчення патріарха Кирила з 2015 року, з книги «Сім слів про русский мір». В цій книзі він також принижує українську мову, бо риторично запитує який абсурд вчити про українців як окремий народ з окремою мовою – не вчить же ніхто про поморів чи сибіряків як про окремі народу, хоча у них є особливості мовлення та особливості стереотипів поведінки.

Звичайно, що заперечення суверенітету України та її кордонів вже було у патріарха Кирила – приховано з 2011го, реально з 2015го. Те саме слід сказати про всі країни пострадянського простору та бувшого соціалістичного табору, і навіть більше – патріарх висловлював претензії Росії та російського православ’я на весь простір північніше Константинополя, тобто Стамбула, бо він є особливий патріарх «північних країн» – а це простір майже всієї Європи та Америки, – всім іншим патріархам і папам у якості канонічної території має належати невелика полоса біля Середземноморського регіону і землі південніше. Всі ці геополітичні фантазії васалів Китаю дуже дивні, але факт є фактом – оволодіння майже всім Заходом є метою, що проговорювалася патріархом. І що всі, хто чинитиме спротив мають бути знищенні – це їх звичайний релігійний нацизм, який відкрито висловлюється з лютого 2022го, бо патріарх відразу підтримав вторгнення в Україну і розпочав власну ідеологічну війну.

Але постанови останнього Всесвітнього російського народного собору мають велике значення, бо не всі хотіли визначати глибину відмови РПЦ від християнства на користь релігії «священної землі», «єдності», «родіни», «победи». Тепер очевидно не лише для спеціалістів, що РПЦ впала у дуалістичну єресь, подібно до давніх гностиків.

І те, що за чотири дні УПЦ (РПЦвУ) не знайшла сили прийняти рішення про оголошення автокефалії, а лише формально позначила власну незгоду – це катастрофа. Будь-яка церква, якщо вона церква православного народу і претендує на те, щоб бути помісною церквою, і претендує на те, що вона християнська церква – вже б давно розпочала процедуру оголошення автокефалії, вже давно показово розірвала свої зв’язки з Москвою.

Також соромно і за помісні церкви. Якщо вони були вірні Євангелію та Православній Вірі, вже б чотири дні ми чули б публічні протести проти рішень РПЦ, чули б засудження РПЦ і чули б свідчення про необхідність для українського православ’я не мати ніякого зв’язку з РПЦ.

Ми живемо у світі боягузів. Лише один єпископ ПЦУ оголосив на Торжество Православ’я анафему Кирилу і Путіну цього року! Всі єпископи ПЦУ і УПЦ занадто бояться виглядати радикальними. Всі православні предстоятелі чекають поки російські війська завоюють їх країни і лише тоді збираються протестувати – але поки це стосується України, то ми не бачимо солідарності, не бачимо засудження РПЦ судом пентархії, не бачимо анафем від помісних церков.

Всі дивуються попередженням книги Одкровення про те, що християни і нехристияни приймуть Антихриста, але що тут дивного, якщо зараз ось є така терпимість до антихристових ідеологій та практик РПЦ? Християнству потрібно знову стати християнством, перестати бути терпимим до абсолютного зла, яке зараз РПЦ впроваджує як теорії та практики! Необхідно сатанізм РПЦ визнати сатанізмом, рішуче засудити, визнати самостійним та очистити від наслідків російської анексії Українське Православ’я, підтримати українців у їх боротьбі!!!

Чорноморець Юрій Павлович, доктор філософських наук, професор кафедри богослов’я та релігієзнавства НПУ ім. Драгоманова

Донати на снайперів:

Приват 4731219647256100

https://send.monobank.ua/jar/7uwhtDGmiD

4441111401048883 моно

пейпал teamyuri80@gmail.com