«НЕ ГРАЙТЕ ЮЩЕНКА!», АБО КОЛИ РОЗПИЛЮВАННЯ ЗАМКІВ НА ОКУПОВАНОМУ ХРАМІ Є СВЯТОЮ СПРАВОЮ. ПРО СКАНДАЛЬНУ ЗАЯВУ ГРУПИ «10 ТЕЗ»

Класичне запитання капелану від наших воїнів: «Російський снайпер на дзвіниці – законна мішень, чи ні?»

Замок на церкві як кайдани на заручникові. Треба обов’язково зняти, якщо вчиняється акт беззаконня! Хіба можна допустити, щоби храм, як заручника (це міг би бути ваш дідусь, дитина, чи дружина) утримували кілька зомбованих Москвою адептів і не впускають цілу релігійну громаду, яка з багаторазовою перевагою, згідно чинного законодавства, на зборах, легально перейшла до ПЦУ?

Так, вони ховаються за людьми та іконами! А ще за храмами і монастирями! Вони виконують вказівку свого недотирана!

Пам’ятаєте, як їх Путін колись казав: «Наші воїни будуть стояти позаду жінок і дітей. Не спереду, а позаду! І хай попробують у них стріляти!». Забули?

А у нас, взагалі то, ВСІ СЕПАРАТИСТИ дуже навіть ВОЦЕРКОВЛЕНІ!

Гіркін і його бойовики – послушники Свято-Гірської Лаври! То давайте дозволимо їм просфори роздавати у Михайлівському Золотоверхому монастирі! Він ще і супроводжував «Дари волхвів», як Троянського коня по Україні!

Новінський – взагалі диякон. Давайте йому двійний орар від блаженнійшого Епіфанія організуєм!

А Бойко, Фірташ, Азаров і Яник – ті взагалі головні меценати Банчинського монастиря і притулку! Їм як мінімум по ордену треба від Митрополита Епіфанія!

Медведчук – меценат майже усіх закарпатських монастирів. Його терміново треба у єпископи ПЦУ!

Для кожного члена партії регіонів світлина зі свічкою в храмі і орденом від якогось мп-єпископа – це норма перед виборами. Їм по грамоті від єпископа ПЦУ!

Застілля з мп єпископом для всіх русмірних владоможців – теж норма. То їх берем вівтарниками у Софію?

А група «10тез» такі раз – і осуджувати: «не тими методами!», не православненько!

Згадати, якими методами Христос гнав торговців з храму? Чи згадати ті слова і епітети, якими Він називав тогочасний московський патріархат, книжників і фарисеїв? 23 розділ від Матвія самі перечитайте! Усі слова, Ним щодо них сказані, є тогочасними «матюками»: «поріддя єхидни», «лицеміри», «кодло гадюче», «стіно поваплена», «скажіть тій лисиці», «змії» і т.д. А міг би Він сісти з ними за стіл переговорів, міг би знайти толерантний підхід, зрозуміти «ту сторону», «домовитися по середині».

А ви тут уже толерантніші, ніж Сам Господь! Він, от такий нетолерантний, навіть пекло створив для тих, що не бажають жити в Раю, а ви б точно всіх до раю впустили!

«Не тими методами!»

Напишіть ще заяву Залужному, щоб не «провокував» «ту сторону»! Якщо якась організація начепила на себе хрест, чи пару ікон поклала у приміщенні, то це дає право займатися сепаратисткою, чи колаборантською діяльністю безкарно?

І не розказуйте про високу мораль, до якої ми покликані і т.д. Якраз бездіяльність відповідних органів і потакання угрупуванням, що поприкривалися іконами, чи дітьми, і призвело до сотень тисяч смертей!

Пам’ятайте, що невчасно виявлене милосердя до ворогів різко збільшує смертність серед друзів!

І ось такі «білі польта» з ваших «тез» мені чомусь дуже нагадують бабок з іконами, що в 2014-му на мосту не впускали наших спецпризначенців, які їхали вибивати Гіркіна зі Слов’янська. Нагадати вам ціну того «непускання»???

Хіба не зрозуміло, що моспатріархат свідомо усі 33 роки незалежності послідовно воює з Україною і всім українським? І так, прикриваючись іконами, дітьми, храмами і бабуськами!

А ще тримаючи в заручниках ОСОБИСТО ВАШЕ майбутнє і майбутнє ВАШИХ ДІТЕЙ! То треба із храму-заручника, чи душі і тіла заручника зняти кайдани, якщо потрібно, то і болгаркою, чи ні!?

прот. Роман Грищук (ПЦУ)