ВІТАННЯ АРХІЄПИСКОПА НОВОЇ ЮСТИНІАНИ І ВСЬОГО КІПРУ ХРИЗОСТОМА З 1033-ю РІЧНИЦЕЮ ХРЕЩЕННЯ РУСИ-УКРАЇНИ

Ваше Блаженство, Митрополит Київський і всієї України, Епіфаній!

Ми висловлюємо свою велику радість та подяку за те, що надали нам можливість взяти участь у святкуваннях Церкви України через нашого представника, Його Преосвященство, Митрополита Киренського Хризостома, з нагоди 1033-ї річниці Християнізації Руси за святого рівноапостольного князя Володимира.

Безперечно, великі події історії народів постають у їхній пам’яті як маяки, що випромінюють світло, яке надихає людей, дає приклади та дозволяє їм черпати духовні сили, щоб витримувати нинішні негаразди та майбутні виклики. Діяльність святого рівноапостольного князя Володимира, безсумнівно, (αντάουττετλι) була найрішучішою (ντισάισιβλι) на історичному шляху людей Вашої Церкви, бо через неї відкрився шлях, що веде до спасіння.

Безумовно, часи скорбот і випробувань у Церкві Христовій багаторазові і часто напружені. Наш Господь, Сам, перед Своєю хресною жертвою заявив: «… у світі ви маєте скорботу, але будьте мужніми; Я переміг світ »(Ін. 16:33). Зрештою, саме для цього Христос прийшов у світ, а саме для того, щоб підняти занепалого від скорботи до радості воскресіння та вічності, навіть якщо цей шлях проходить через багато напастей. Правдиве послання Нового Завіту заявляє нам про це: «ми повинні через велику скорботу увійти в Царство Боже» (Діян. 14:22). Тому ми закликаємо вас, брати, «твердо тримайтеся віри» (Діян. 14:22), «непохитно дивлячись на Ісуса, провідника та сповнювача віри … щоб ви не втомились і не знемагали» (Євр. 12: 2- 3), до благословенного часу припинення (σεζέισιον) смути, коли ми будемо прославляти нашого істинного, живого, Триєдиного і поклоніння достойного Бога «одними устами і єдиним серцем».

Від щирого серця бажаємо всім вірним, які становлять повноту Церкви України, які через (βάϊα) своє хрещення зберігають спадщину (λέγκασι) Божественної благодаті, зберігати Христа, що мешкає у ваших серцях.

Тобі, Ваше Блаженство, ми щиро бажаємо, щоб у Вас було багато років, плідних (φρούτφουλ) у Господі.

Священне архієпископство Кіпру

27 липня 2021 року

Вашого найшановнішого Блаженства

Улюблений брат у Христі

+ Хризостом

Архієпископ Нової Юстініани та всього Кіпру