ПАТРІАРХ РУМУНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ: ЖИТТЯ ОТЦІВ ЦЕРКВИ СПРИЯЄ МИРУ В ДУШАХ ТА СУСПІЛЬСТВІ

Патріарх Румунської Православної Церкви Даниїл звернувся з посланням до учасників 28-ї Міжнародної міжхристиянської конференції з питань православної духовності, яка проходила 6-9 вересня 2022 року в італійському монастирі Бозе.

Послання Патріарха Даниїла:

«Ісак Ніневійський – учитель миру та молитви в сучасному неспокійному світі»

Шановний преподобний пріор Сабіно Чіала!

Шановні учасники!

Перш за все, ми хотіли б висловити нашу вдячність за ініціативу монастиря Бозе, який протягом майже трьох десятиліть пропагує православну святоотцівську духовність і теологію.

Тема цьогорічної конференції, Святий Ісак Ніневійський (Сирієць) і його духовне вчення, висвітлює одного з основоположних вчителів ісихазму (тиші) і молитви, яку шукають, особливо ченці, але також потребують сучасний неспокійний світ.

2022 рік проголошений Священним Синодом Румунської Православної Церкви Роком молитви в житті Церкви та християнина та Роком пам’яті святих ісихастів Симеона Нового Богослова, Григорія Палами та Паїсія (Величковського). , наслідувачі преподобного Ісака і вчителі молитви для багатьох поколінь ченців і християн, які шукали спасіння.

У сучасному світі, в якому домінують егоїзм і жадібність, які, у свою чергу, викликають багато розколів і конфліктів, життя Отців Церкви в молитві і покаянні є вірним способом сприяти миру і гармонії в людській душі і, як наслідок, у суспільстві в яким воно живе.

Молимось до Спасителя Ісуса Христа, Князя миру, щоб благословив організаторів та всіх учасників 28-ї Міжнародної міжхристиянської конференції з питань православної духовності та дарував їм багато радості через заступництво святого Ісака Ніневійського.

† ДАНИЕЛ

Патріарх Румунської Православної Церкви

Переклад українською мовою – «Київське Православ’я»

Джерело Orthodox Times