БОЛГАРСЬКА ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА: ПЛОВДИВСЬКИЙ МИТРОПОЛИТ МИКОЛАЙ ЗАСУДЖУЄ ВТОРГНЕННЯ РОСІЇ В УКРАЇНУ ТА ЗАКЛИКАЄ ДО МОЛИТВИ ЗА МИР

До духовенства та православних християн Пловдивської єпархії

(Болгарська Православна Церква)

Боголюбивим отцям, братам і сестрам!

У виконанні апостольського наказу: «Беріть уділ у потребах святих, будьте гостинні до чужинців! Благословляйте тих, хто вас переслідує; благословляйте, а не проклинайте! Тіштеся з тими, хто тішиться, і плачте з отими, хто плаче! Думайте між собою однаково; не величайтеся, але наслідуйте слухняних; не вважайте за мудрих себе! Не платіть нікому злом за зло, дбайте про добре перед усіма людьми! Коли можливо, якщо це залежить від вас, живіть у мирі зо всіма людьми!» (Рим.  12:13-18).

Щоб посилити наші молитви в ці дні кровопролитної війни, що спалахнула серед православних народів внаслідок військового нападу Росії на Україну.

Наказую в день нашого національного свята 3 березня в усіх храмах єпархії Пловдивської єпархії з 11 ранку – молитву за мир. Бо той же апостол Павло говорить нам: «Бог покликав нас до миру». (1 Кор. 7:15).

У кафедральному соборі Пловдивської єпархії «Успенське» у м. Пловдив об 11 годині зустріне св. Хрест з монастиря «Святої Трійці» – Хрестова гора, бо Хрест є прапором миру та християнської непереможності. Також будуть привезені всі чудотворні ікони та святі мощі з єпархії.

Ми по-батьківськи закликаємо Божий народ до участі в молитві за мир.

Благодать і мир від Бога Отця і від Господа Ісуса Христа, Князя миру, нехай буде з усіма нами!

† Митрополит Пловдивський Миколай

Переклад українською мовою – «Київське Православ’я»

Джерело: Пловдивська Свята Митрополія