СИНОД ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ КІПРУ ПРИЙНЯВ ЗАЯВУ ЩО ДО ОДНОСТАТЕВИХ ШЛЮБІВ

Возлюблені чада у Господі!

У зв’язку з підготовкою Палатою представників законодавства для регулювання співжиття людей, ми хочемо, щоб усі знали позицію Церкви з цього питання.

Церква не має та не хоче мати владу нав’язувати свою позицію суспільству. За словами Господа, «хто жадає» буде користуватися її порадами. Тому, однак, завжди маємо право висловлювати свої думки та рекомендації для віруючих.

Для Церкви не може прийнятним співіснування двох людей за межами Таїнства шлюбу. Союз чоловіка і жінки спрямований на духовне вдосконалення подружжя, тому їх відносини сходять до Таїнства шлюбу, відносин між Христом і Церквою (Еф. 5:32).

Більш того, Християнське вчення, не може виправдати гомосексуалізм, та не може прийняти співжиття геїв. Біблія говорить про дві статі «чоловічу і жіночу», які створив Бог. Апостол Павло ясно говорить про те, що гомосексуалізм мусить бути засуджений: «Hе обманюйте себе: нi блудники, нi iдолослужителi, нi перелюбники, нi малакiї, нi мужоложці, …. Царства Божого не успадкують.» (1 Кор. 6:9-10). І Церква радить тим, хто має схильність до гомосексуалізму, прагнути, щоб позбутися від нього, як боротьбу за інших пристрастями.

Навіть якщо хтось, щоб прийняти виправдання, що законопроект спрямований на регулювання соціальних проблем людей, які не належать до Церкви, то все одно пункт, що, передбачених регулювання співжиття одностатевих є визнанням збочення.

У нас є думка, що закони повинні бути спрямовані на те, щоб не тільки регулювати соціальні відмінності, не задовольнити бажання людей, але, перш за все, на їх виховання. Набагато більші закони не в змозі зменшити аберації у верховенстві закону.

На нашу думку, інструментів, що є чужі традиціям нашого народу, слід уникати.  Навіть для людей, які не мають проблеми національного самовизначення, такі інструменти сприяють розмиттю моральних норм, а також сприяти розбещенню суспільства. Впровадження таких заяв є дуже руйнівними для нашого народу, що бореться за національне і фізичного виживання нації. Вони приведуть до розпаду сім’ї, як часточки суспільства, і корупції.

Ми закликаємо Палату представників бути на висоті і захищати цінності і мораль нашого народу. Адресуємо це всім віруючим і закликаємо їх залишатися твердо навколо церкви, захищаючи релігійне і особисту гідність.

Закликаючи божественне просвітлення для всіх, ми хочемо багатого благословення Боже на сім’ї і в ваших трудах.

Безупинний гарячій молитвеник,

Президент Священного Синоду

Архієпископ Кіпру Хризостом

І інші члени Священного Синоду.

Святе архієпископство Кіпру,

22 червня 2015.

Документ був зачитаний у всіх кіпрських храмах у неділю 5 липня

Переклад українською мовою «Київське Православ’я».

Джерело: http://www.agioritikovima.gr