МОЛИТВИ ПЕРЕД БИТВОЮ

Молитва перша

Боже кріпкий, що в руце Своєї тримаєш доли людські! Не поминай гріхів моїх, але зміцни мене з вишині силою Твоєю для перемоги над ворогами нашими. Подай мені тверезий розум і серце відважне, та не убоюся страху і уникну сумнівів, але під святими хоругвами війська нашого буду вірний своєї присяги до кінця. У ім’я Твоє іду і та буде воля Твоя.

Пресвята Богородиця, спаси нас!

Святий Архістратиг Михаїл, допоможи нас!

Святий Ангел-охоронець не відступи від мене!

Усі святі землі нашої молите Бога за нас!

Молитва друга, святого мученика Федора Стратилата

Господь Бог всемогутній, не покидай усіх, хто сподівання має на милість Твою, але захищай їх! Будь милостивий до мене і охорони мене від нападів ворога. Через захист Твій, не впаду перед ворогами моїми, і не буде радити ворог мій через мене. Будь зі мною, Спаситель мій, у подвигу цьому за ім’я Твоє святе. Ти мене зміцни, і затверди, і силу подай стати мужньо за Тебе до крови і покласти душу мою в любові до Тебе, як і Ти, полюбивши нас, положив на Хресті душу Свою за нас. Амін.

Молитва третя, святому Архістратигу Божому Михаїлу

Святий і великий Архістратиг Божий Михаїл, що скинув з небес диявола і військо його! До тебе з вірою припадаємо й до тебе з любов’ю молимось: Будь щитом непереможним і захистом твердим для Святої Церкви і православної Батьківщині нашої, обороняючи її блискавичним мечем твоїм від ворогів бачних і небачних. Ще будь для нас ангелом-охоронцем, наставником мудрим і допомогою гетьманам нашим, вождем і соратником христолюбивому війську нашому, вінчаючи його славою й перемогою над ворогом. Та визнають усі, хто іде проти нас, що з нами Бог і святі Ангели Його. Амін.