КІПРСЬКА ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА: «ОСТАННІЙ ШАНС ДЛЯ НЕВАКЦИНОВАНОГО ДУХОВЕНСТВА»

«Я можу забрати те, що я даю. Я можу їх покарати, і якщо їм це не подобається, двері відкриті. Я зроблю це на благо людей, а не тому, що я так хочу або мені так подобається»

Архієпископ Кіпрський Хризостом

Архієпископ Кіпрський Хризостом знову був рішучим у своїх заявах проти духовенства, яке відмовляється від вакцинації і не підкоряючись його наказам, погрожуючи покаранням.

Виступаючи на державному телебаченні на Кіпрі, Блаженніший  Хризостомос сказав, що йому не комфортна, оскільки деякі священики, у тому числі настоятелі, не були вакциновані, незважаючи на погрози.

«Я думав, що дія викликає реакцію, і замість того, щоб робити добро, може статися зло. Я відкладав свої рішення, але коли правляча церква бореться, а вони не підкоряються… Церква хоче строгості, послуху, смирення і любові. Якщо священнослужитель не має цих чеснот, як він допоможе нашому народові? Наші люди чудові, вони релігійні, і я бачу це щодня. «Якщо ми не відповімо йому належним чином, чого чекати від людей?» згадав серед інших Його Блаженство.

«Вони не можуть не підкорятися Церкві. Нехай роблять вдома, що хочуть. Як тільки ми зобов’язані служити цим людям, служити їм належним чином. «Я думаю дати їм ще один шанс, і якщо вони не підкоряться, я повинен приймати рішення», – підкреслив Предстоятель.

Архієпископ зазначив, що дасть їм останній шанс. Він хотів, за його словами, щоб пандемія пішла, але якщо вона не піде, підкреслив він, то мусить покарати тих, хто своїми діями цьому сприяє, і якщо бажають, можуть його покинути. Я надаю, сказав він, чотири мільйони на рік на заробітну плату священнослужителів. Я можу видалити те, що даю. Я можу їх покарати, і якщо їм це не подобається, двері відчинені. Я зроблю це на благо людей, а не тому, що я так хочу чи мені так подобається.

Богоявлення з масками… Споглядання

На прохання прокоментувати можливість вжиття подальших заходів щодо святкування Богоявлення, архієпископ Кіпру підкреслив, що не сприймає позитивно вжиття заходів, які попереджають події.

Сам він додав, що отримав запрошення від Агіос Кіті відслужити службу в Ларнаці. При цьому він наголосив, що уряд думає про вжиття заходів, щоб не допустити освячення вод у морі, і поцікавився, хто завадить людям йти?

«Якщо йти з застереженням, з масками і з відстаням, то на відкритому просторі і в повітрі, я не думаю, що вони можуть передавати хворобу один одному. «Якщо владі вдасться зупинити людей, ми не підемо», – підсумував пан Хризостом.

Orthodoxia info