МОЛИТВА ЗА ДРУЗІВ ПРОТ. ЄВГЕНА ЗАПЛЕТНЮКА. ВІНОК ПАМ’ЯТІ.

Господи, Ісусе Христе, Спасителю наш! Ти Сам назвав Своїх Учнів друзями, показавши нам приклад ставлення до своїх ближніх. Упродовж трьох років Ти терпеливо перебував із ними, щоденно навчаючи, підбадьорюючи, напоумляючи та відкриваючи їм таємниці Царства Божого. Наостанок, Ти зволив, через велику Свою любов до людського роду, померти за всіх нас, щоб той, хто повірує в Тебе, як Сина Божого, не помер, а мав Життя Вічне.

Із усвідомленням своєї гріховності та недосконалості, звертаюсь до Тебе із цим слізним проханням: Христе Ісусе, Господь і Бог мій! Ти, що не вважав за недостойне назвати своїх учнів друзями, згадай і мене грішного в Царстві Своїм, покликавши мене по імені. Прости мені всі гріхи мої, які я вчинив від молодих своїх літ аж досі, та не відкинь мене недостойного, назвавши тоді й мене, слабкого, другом Своїм!

А нині, навчи мене бути добрим товаришем для всіх, кого я зустрічаю на своєму життєвому шляху. Дай мені сили нікого не ображати та не ображатися самому. Дай сили нікому не заздрити, нікого не обмовляти, швидко прощати та всіх любити. Дай мені слабкому сили не захоплюватися надмірно іншими людьми та не зневажати тих, кого я сам зневажаю свідомо чи несвідомо. Дозволь мені стати Твоїм Другом і Апостолом серед маловірних і засмучених, та не покидай мене Своїми щедротами коли я сам буду сумувати та втрачатиму віру. Відкрий мої уста для підбадьорення тих, хто в горі, для проповіді Євангелія та миру, не лише устами, але й вчинками своїми.

Пошли, Боже, і мені тих людей, які б стали надійними порадниками, товаришами та надійною опорою для мене в життєвих випробувань. Зроби моє серце не кам’яним, а плотяним, щоб я міг своєю любов’ю до ближніх своїх хоч на мить уподібнитися до Тебе, мого Спасителя та Господа!

Зроби мене здатним бути добрим другом для інших, шукаючи в такій дружби не своєї користі, але користі для свого ближнього. Утримай мій язик від нерозважливих слів, а мене самого від нерозумних вчинків та намірів. Нехай все, що я робитиму – робитиму на славу Твою та користь своїх ближніх.

Прошу тебе, Господи, зміцни мене в думці, що несправедливе поводження зі мною інших людей спрямоване мені на духовну користь, а не для осуду та ворожнечі з тими, хто є лише інструментом у Твоєму премудрому Промислі. Зроби мене здатним із легкістю відпускати все лихе, що чинять мені люди, на самому не бути спокусою для інших.

Пошли мені хоча б двоє чи троє надійних друзів, а якщо це можливо – то й більше, щоб Ти Сам зволив прийти до нас і перебувати з нами.

Дякую Тобі Господи за всі відомі та невідомі милості Твої до мене. Не карай мене своєю справедливістю, але дозволь виправити своє життя та стати гідними Твоєї святої любові.

Благослови, Господи, більше мене того, хто звертається так сьогодні разом зі мною. Амінь.