РОЗДУМИ ПРО ПЕРЕДРІЗДВЯНИЙ ПІСТ ПИЛИПІВКУ -2017

Преподобному і христолюбивому духовенству та вірним Української Православної Церкви в Австралії, Новій Зеландії, Канаді, Європі, Південній Америці, США та Україні.

Нехай милість Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, любов Бога Отця і Причастя Святого Духа буде з усіма вами!

Ось і надійшов час передріздвяного посту також відомого, як Пилипівка, через те, що він починається 15/28 листопада, день після свята Св. Ап. Пилипа, в західній церкві відомого як Aдвент. Цей піст продовжується до Великого Свята Народження Господа Бога і Спаса нашогo Ісуса Христа Втілення Бог стає одним з нас не маючи ніякої іншої причини, як доказати глибину Його любові до нас.

Це є період, який часто не є зосередженням сучасних православних та не православних християн, секуляризований і задушений комерційним сезоном Різдва. Піст, згідно писання Отців Церкви, є часом милосердя, доброти, співчуття, самоперевірки час, який закликає нас до особистого відновлення в Світлі Христового Євангелія. Це є порою під час якої ми є покликані до духовної подорожі де б ми не знаходились в світі від тепер в наших парафіяльних церквах, які ми всі дуже часто маємо проблему бачити поза їх межами до міста Хліба Вифлеєму і до печери, Найсвятішого Місця , і до ясел, передбачення Євхаристичної Чаші, для того, щоб принести себе в дар Ісусу Христу, Який є Хлібом Життя.

Ми робимо цю подорож як волхви і пастухи, так, як ми можливо ніколи не зможемо повністю збагнути. Кожен з нас приносить наші дари і ми присвячуємо їх Христу. Це є добровільно дані дари для добробуту інших золото, ладан і миро, які є виявом нашої батьківської турботи, вчення, співчуття, дружелюбності в інших словах, наша любов один до одного.

Ми повинні прожити цей період посту і кожен день нашого життя у відвертому молитовному ставленні до уповноваженної та постійної Присутності Люблячого і Живого Бога. Жити православним християнським життям є важко, бо це вимагає багато чого від нас. Але, Бог дає нам Його силу. Сила, Любов і Милість Бога є завжди з нами в нашій суспільній праці, Літургії, і у всіх Божественних Відправах, у нашому особистому молитовному житті, у всіх творіннях і у кожному Його людському створінні. Та жива Присутність робить все новим!

Таке відношення відвертості, страху і здивування та радісного очікування це все, що потрібно, щоб дістати силу, для досягнення цілі нашого життя. Наш Бог є Богом Життя і Він ніколи не зупиняється з почуттям самозадоволення, щоб сказати: Ми досягли цього! . Завжди є якись рух вперед до майбутнього. Його Присутність завжди є з нами, роблячи щось нове. Можливо ми знаходимся в глибокому розпачі і ми відчуваєм, що вже готові здатися, але саме тоді Він заходить і Світло починає просвічуватись, і появляється надія, сила, і допомога.

Просто кажучи, нашою метою під час цього передрізвяного посту є дозріти у Христі, осягнути тієї духовної досконалості у нашому визнаванні православної християнської віри, запросити Ісуса Христа увійти в наше єство, виголошувати нашому все більше номінальному і апатичному християнському суспільству те, чого воно і не хоче чути: Приношу вам вість про велику радість народився Спаситель це Господь Христос! , і Він може бути знайдений в серцях і домівках тих, які прославляють Його з своєї доброї волі, щоб наше світло світило перед людьми, щоб добрі діла вони бачили та прославляли Отця нашого, що на небі (Мт. 5-16).

Ми закликаємо всіх вас, як наших духовних дітей, палко молитися під час цього сезону за провідників світу в якому ми живемо сьогодні. Це є секуляризований світ повний суперечок, економічного ослаблення та політичної нестабільності. Зло часто проявляє себе в найбільш здібних напрямах, особливо під час таких часів. Моліться про дозрілість тих, хто керує всією нашою країною, а особливо за керівників України, щоб у їхніх серцях завжди було бажання збудувати сильну державу, яка б базувалась на системі закону, миру та любові. Моліться, щоб наша Свята Українська Православна Церква об єдналась і повернулась до її історичної ролі, бути моральною совістю народу.

Нехай же Той, Xто так полюбив світ, що послав Свого Єдинородного Сина, щоб Той був нашим Господом і Спасом, допоможе нам дотриматись нашого рішення дозрівати і відживлятись словом правди і життєдавчих таїнств. Нехай же ми зростаємо і дозріваємо у вірі, як українські православні християни, щоб інші будучи свідками нашої віри, виявленої у нашому особистому житті і в наших парафіяльних громадах, також прийняли Христа, і, як вифлеємські пастухи, вихваляли і прославляли Бога за те все, що вони побачили і почули через нас.

Запевняючи вас у наших молитвах і любові та прохаючи ваших молитов за нас, залишаємось ваші слуги у Господі,

+ Юрій

Митрополит Української Православної Церкви в Канаді

+ Антоній

Митрополит Української Православної Церкви США і в діаспорі

+ Єремія

Архiєпископ Південно-Американської Єпархії Української Православної Церкви

+ Даниїл

Архiєпископ Української Православної Церкви США

+ Іларіон

Єпископ Української Православної Церкви в Канаді

+ Андрій

Єпископ Української Православної Церкви в Канаді

 

Джерело: https://uocofusa.org