СЛОВА МИТРОПОЛИТА ДИМИТРІЯ ПІД ЧАС МОЛЕБНЮ ЗА УКРАЇНУ НА ПЛОЩІ БІЛЯ ПАМ’ЯТНИКА ТАРАСУ ШЕВЧЕНКУ У М. ЛЬВОВІ

Ваше Високопреосвященство, високопревелебні отці, дороги брати і сестрі, шановні львів’яни, євромайдане!

Слава Ісусу Христу!

Двадцять восьмого листопада ми могли розпочати нові поступ у нашої української історії. Ми могли б спокійно працювати для того, щоб набути Європейські цінності.

Але нас підманули. Пам’ятайте, що батько неправди і брехні є диявол і той, хто каже неправду, є слуга сатани. Я думаю, що сьогоднішню молитву, молитву до Бога, Пресвятої Богородиці, усіх українських святих, почув Донецьк, Луганськ, Чернігів, Полтава, Сімферополь, Севастополь, усі українські міста. І особливо наш золотоверхій Київ, які стоїть на мільононому майдані та каже, що він ніколи не зступить з цього обраного шляху.

Я пишаюся тим, що Церква з українським народом. Усеукраїнська рада Церков і релігійних організацій підтримала євромайдан, засудила побиття студентів 30 листопада і сказала: «Ми з українським народом!» Так сказали всі Предстоятели Церков, так сказав Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет.

Я радію з того, мій Михайлівський Золотоверхій монастир, у якому я був намісником продовж десяти років, з 2000 по 2010, дав притулок більше аніж п’ятистам з тих, хто мав бути розтоптаний і побитий.

Я горджуся ченцями, які люблять свободу. Які також з українським народом.

Пам’ятаймо, дороги брати і сестри, що дар свободи – то є дар Бога, що його у нас ніхто не може забрати… ніхто, абсолютно ніхто!

Тому цей дар ми повинні примножувати і зберігати в своїх серцях, бо це дар самого Бога.

У Святому Благовіщені від святого Євангеліста Іоана сказано таки слова: «Пізнайте Правду і вона зробить вас вільними». Я вірю, що ця Правда сьогодні з моїм українським народом і цей вибір, які ми робимо – це вибір нашого майбутнього.

Будьмо єдині в Христі Ісусі! Будьмо єдиними всі церкви, увесь український народ! Стоїмо в молитві і несходиме з цього міста до поки не відбудуться ти зміни, які заявлені на наших євромайданах!

Слава Україні!

Слава Ісусу Христу!

 

м. Львов 8 грудня 2013 року Божого