НА БУКОВИНІ ТРИВАЄ БОРОТЬБА ЗА ПРАВОСЛАВНУ ЦЕРВУ УКРАЇНИ

Ми спробуємо не публікувати якісь окремих документів щодо суперечок між єпархіями або парафіями та органами державної влади. Адже, у демократичної державі, яка бажає зробиться членом Європейського Союзу, вони мусять вирішуватися у відповідності з чинним діючим законодавством України. Але тут саме той випадок, коли представники державної влади, що покликані виконувати закон, вперто та відверто діють проти Православної Церкви України, яку на сьогодні підтримує більшість наших православних громадян.

Тому, з дозволу Високопреосвященного Владики Данило, митрополита Чернівецького і Буковинського, ми доводим до широкого загалу цей лист, бо з моменту його написання нічого не змінилося у кращий бік, а стало ще гірш – адвокати Московського Патріархату подали до суду кримінальне провадження на Високопреосвященного Владику Данило.

Редакція порталу «Київське Православ’я» 

 

29 липня 2019

№ 055

ТВО Чернівецької ОДА

Павлюку Михайлу Вікторовичу

 

Управління Чернівецької єпархії терпить докори парафіян, що ми не реєструємо їхні парафії. Ми просимо підпишіть, зареєструйте документи тих парафій, які подані, щоб перестали приходити і до нас і до Вас.

На майбутнє не будемо приймати ніяких заяв від ніяких сіл. Нехай Буковина служить Москві. Ми цим вирішуємо всі проблеми. Нас судять всі. Адвокати – що ми їх докорили за антиукраїнські суди, бо ці суди нас судять за те, що ми їх запитали чи вони українські. Ми знімемо питання напруження з Українською Національною Поліцією. Ми сподівалися, що вони будуть сільському голові допомагати визначити, хто на парафії хоче української церкви. Логічно воно повинно бути так. Поліція з Сільським Головою мала б визначити, хто сільський, а хто чужий, і не створювати бійки. На жаль, це не так. Підпишіть і ми знімемо ще одну проблему.

Промосковські парафіяни привозять на українські села Буковинських румунів, ми просили СБУ, щоб послідкувала, щоб не створити міжнаціонального конфлікту і не посварити українців з румунами, не посварити держави Україну з Румунією. Цим жестом скільки проблем вирішуємо.

Просимо повідомте адвокатів, поліцію, СБУ, що нас буде все добре, а цих підпишіть і відпустимо.

Є ще одне прохання не проблемне. Всі наші парафії, які були у Київському Патріархаті, а тепер роблять перереєстрацію в ПЦУ – підписуйте. Тут суперечок ніяких.

Михайле Вікторовичу, дякуємо. Будемо старатися більше Вас не турбувати.

+ Данило, митрополит Чернівецький і Буковинський