ЧЕРГОВА БРЕХНЯ УГКЦ

УГКЦ та її клірики послідовно вводять в оману віруючих України.

Відомий православний блогер та богослов, диякон Андрій Кураєв в одному зі своїх останніх постів в ЖЖ нагадав всім нам про те, як уніати обдурили всіх віруючих християн України.

Так, в 2015 році вони пафосно заявили про те, що до них, в кафедральний собор у Києві прибувають мощі всіх 12-ти апостолів. Брехня в тому, що мощі одного з апостолів точно прибути не могли. Просто тому, що їх немає. І не було. вірніше, вони були відразу після смерті. Але потім, через кілька днів зникли. Згідно з церковним Переданням Господь воскресив Свого учня. Тому, говорити про мощі Іоана Богослова можна точно з таким же успіхом, як про мощі пророка Іллі. Ну, або про мощі архистратига Божого Михаїла.

Взагалі, маніпуляції з мощами – справа для католиків цілком звична. Ще в Середньовіччі вони відмінно заробляли на демонстрації різних «Реліквій». Цвяхи з Хреста Господнього, бич, яким били Христа, Його сандалі, волосся, терновий вінець і багато іншого, знаходилися в багатьох монастирях Середньовічної Європи. Потім, з часом, коли спочатку освідченні католики (як Мартін Лютер, наприклад), а потім і прості віруючі, стали помічати, що цих реліквій занадто багато (ну, не могло ж бути 50 цвяхів з Хреста!), а деякі з них занадто незвичайні (як перо архистратига Божого Михаїла), Римо-католицька Церква в відношенні мощів трохи заспокоїлася.

Але, схоже, що естафету від неї перейняли українські греко-католики. І я говорю не тільки про той випадок дворічної давності, коли вони обдурили всіх з «Мощами» Іоанна Богослова. Я говорю про те, що на перший погляд, ці «мощі» Україну не покинули, а просто осіли в місті Бориславі, в одному з уніатських храмів.

Там, як виявилося, взагалі багато цікавого. Місцевий панотець запевняє, що в його храмі зберігаються мощі більш, ніж 700 святих світу. Серед них, звичайно ж, і «мощі» Іоана Богослова. але, інтерес представляють і інші предмети, які уніати пропонують для поклоніння своїм адептам. Наприклад, «парох» цієї громади, «доктор богослов’я» Роман Василів стверджує, що серед них є риза, «хустина» і волосся Богородиці.

Але, найголовніше, як запевняє «Парох», в його храмі зберігається … «фізична кров Ісуса Христа»!!! Так, так, ви не помилилися – саме «Фізична кров Христа»! Мені, чесно кажучи, навіть коментувати це якось незручно. Питання, яким чином в Бориславську церква, або в Ватикан, або ще кудись там, потрапила фізична кров Христа я навіть не ставлю. Через його повну безпідставність. Питання в тут в іншому – навіщо так нахабно брехати, і навіщо цій брехні вірити?

Єдина відповідь, що логічна напрошується, на цей запитання, може полягати в наступному припущенні:

Справа в тому, що в кожному православному храмі під час Літургії, вино перетворюється в Кров Ісуса Христа. Це Таїнство встановив Сам Господь, коли на Тайній Вечері запропонував учням чашу і сказав: «Пийте з неї всі, це є кров Нового Завіту». Так ось, в кожному православному храмі всі віруючі під час кожної Літургії мають можливість не тільки «Покласти на голову» цю Кров, як в уніатському храмі Борислава, але і причаститися Її.

А ось у греко-католиків такої можливості немає. Бо цим своїм ставленням до того, що вони називають «Фізичної кров’ю» Христа, вони чітко засвідчили, що абсолютно не вірять в реальність, як мінімум, свого Таїнства Євхаристії. Його у них просто немає! І тому, вони змушені ставити на голову «Фізичну кров» Христа, а не причащатися Нею.

На питання, де вони взяли «Фізичну кров», я відповісти не можу. Не знаю, може вкрали в якомусь православному храмі?

Мирослав Горський

Першоджерело: blogs.korrespondent.net