ПОЛЬСЬКА АВТОКЕФАЛЬНА ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА ПІДТРИМАЛА БОРЦІВ ЗА ВОЛЮ УКРАЇНИ!

Україна переживає зараз важкі моменти. Помолимося про те, щоб народ і його лідери знайшли шлях до угоди”, – закликав він у суботу православний архієпископ Авель.

У свою чергу, в неділю, кожен може спробувати допомогти нашім борцям на Україні під час Люблінського Эвромайдану

Згідно з багаторічною традицією, опівдні, на православному цвинтарі, вул. Липова, біля пам’ятника воїнам армії Української Народної Республіки, що відбулося урочисте богослужіння панахида та молебень за Україну, який служив Православний Архієпископ Люблінський і Холмський Авель. – Україна переживає зараз важкі моменти. Страх викликає інформація, що ми одержуваємо з Києва. Помолимося про те, щоб народ і його лідери знайшли шлях до угоди, – сказав десятків людей, присутніх на вул. Липової архієпископ Авель.

Після богослужіння відбулося урочисте покладання вінків до пам’ятника воїнам армії УНР. Однак, у зв’язку з громадою подіями на Україні, заплановані на суботу урочистості з нагоди українського національного свята були скромніше, ніж зазвичай. Скасовано був концерт, який повинен був відбутися в Центр Культури.

аміст цього, у неділю, опівдні, під Центром Культури відбувся Люблінський Євромайдан. Засновники бажали, щоб Люблін дав сигнал підтримки дій демократичних України.

«Давайте покажемо, що ми, Поляки, не забули свого важкого шляху до свободи і демократичних стандартів. Після трагічного періоду XX століття, ми, зокрема, зобов’язані підтримати зусилля Українців у їх прагненні до свободи. Ми можемо вам допомогти, так як допомагали нам під час повстання «Солідарності», і весь час, коли демократія в Польщі була лише мрією», – пишуть організатори, і просять, щоб на Євромайдан  прийшли одягнений у національні кольори України або закріпили синьо-жовту стрічку.

В ході Люблінського Євромайдану зібдиі самі необхідні медикаменти для надання першої допомоги. Організатори просили принести маски, матеріал для перев’язок, знеболюючи та протизапальні препарати  і вітаміні. Принесли також одяг і зимові теплі рукавички і т.д.

По матеріалам http://lublin.gazeta.pl