Святійший Патріарх Київський і всієї Руси України Філарет відвідав ставропігійні храми Святителя Павла Конюшкевича та Успіння Пресвятої Богородиці у м. Самбір

13 жовтня в 12-тій годині дня наш храм відвідав Святійший Патріарх Київський і всієї Руси України Філарет.

Звершивши освячення єпархіального управління в м. Дрогобичі, яке було збудоване коштом Андрія Ярославовича Лопушанського, по дорозі до Старого Самбора Святійший Патріарх завітав до своєї ставропігії – в храм Святителя Павла Конюшкевича та Успіння Пресвятої Богородиці.

На подвір’ї храму Патріарха зустріло духовенство Київського Патріархату та Автокефальної Церкви. Від імені духовенства виступив настоятель храму, в минулому – член Вищої  Церковної Ради, кандидат Богослів’я, митрофорний протоієрей Олександр Швець. Привітавши він попросив благословення на подальшу працю, яка ведеться у нашому храмі задля об’єднання православних конфесій з низів. Їх Святість, оглянувши храми, сказав надзвичайно важливі слова, а саме: що конфесії – це є засоби, через які людина може осягнути спасіння. І в майбутньому об’єднання всіх гілок Православ’я стане гарантом для цілісності України. Патріарх зауважив також, і те, що ведучи міжконфесійну боротьбу, людина може втратити головне – шлях до спасіння і тим самим – саме спасіння. На завершення Владика поблагословив всіх людей, висловивши надію, що в Самборі розумні люди, які зможуть розібратися в теперішніх непорозуміннях.

Іван Підкова.