НАСТУПНІ ДІЇ ОЛЕКСАНДРІЇ У ВІДПОВІДЬ НА МОСКОВСЬКУ АГРЕСІЮ

Олександрійський Патріархат регулярно переходить у контратаку, відповідаючи на провокаційні дії Москви, яка перевищила всі межі, створенням Екзархату в канонічних кордонах стародавнього Патріархату.

За ексклюзивною інформацією «orthodoxia.info», до Вселенського патріарха буде негайно відправлена делегація, яка отримає патріарший і синодальний лист Олександрійської Церкви з проханням скликати нараду предстоятелів щодо російського вторгнення в Африку.

До участі в цьому будуть запрошені лише Предстоятелі Пресвітеріанських (Древніх) Патріархатів (Константинопольський, Олександрійський, Антиохійський, Єрусалимський), а також Предстоятель Кіпрської Православної Церкви, тобто єдиної поза створеної Пресвітеріанською Церквою Пентархії.

Додаткова делегація Олександрійського Патріархату відвідає штаб-квартиру Антиохійського та Єрусалимського Патріархатів, щоб передати листа, в якому буде викладена ситуація в повному обсязі, а також подібний лист отримають усі інші Православні Предстоятелі.

Вигнання всіх, хто незаконно перебуває в Африці

Ще більш рішучими будуть кроки Олександрії в тому випадку, якщо в Африці з’явиться «екзарх» Російської Церкви єпископ Леонід, щоб «пасти» своє «стадо».

Як повідомляють ті ж джерела «orthodoxia.info», рішення Синоду передбачає негайне вигнання російського єпископа та будь-якого іншого священнослужителя, який входить і служить на юрисдикційної території Олександрійського патріархату, при цьому очікується, що будуть санкції. проти африканців, які покинули (покинуть) свою Церкву.

Варто зазначити, що підрахунки ієрархів Олександрійського Патріархату не показують цифри, яку наводить Московський Патріархат щодо духовенства, яке перейшло до нього, через що в ієрархів Патріархату виникла відчуття, що Москва не лише звернулася до законного духовенства, але й до «безпритульних» священиків, як православної, так і католицької церкви.

«Дощ» російських рублів у Африці

Однак Олександрійський патріархат із занепокоєнням спостерігає за еволюцією «прозелітизації» африканського духовенства Московським патріархатом, який, за інформацією, яка надійшла до Олександрії, пропонує священикам майже в чотири рази більше, ніж вони отримують сьогодні, а також матеріальні бонуси.

Андреас Лаударос, церковний журналіст з 1999 р., член ESIEA

Переклад українською мовою – «Київське Православ’я»

Джерело:ORTHODOXIA INFO